Erstatning efter trafikulykker

ER DU KOMMET TIL SKADE I EN TRAFIKULYKKE, EKSEMPELVIS MED PISKESMÆLD (WHIPLASH), SÅ HAR DU ALTID KRAV PÅ ERSTATNING. SELV HVIS TRAFIKULYKKEN ER DIN EGEN SKYLD!

Erstatning efter trafikulykke
 
Få hjælp til erstatning
 
Landsdækkende advokat hjælp
 
Gratis vurdering af din sag
 

Piskesmæld +250 sager årligt Landsdækkende Gratis vurdering

Vi garanterer i sager om trafikulykker med en ansvarlig modpart: Ingen erstatning – ingen regning! Det er en forudsætning, at sagen ikke allerede er afvist fra modpartens side.

Hvad skal du gøre hvis du bliver udsat for en trafikulykke? 

  1. Søg lægehjælp: Husk at søge lægehjælp som det absolut første for at dokumentere eventuelle gener ved ulykken. 

  2. Udveksler oplysninger: Udveksler oplysninger med de andre involverede parter, herunder navne, telefonnumre, forsikringsoplysninger og registreringsnumre på køretøjerne.

  3. Dokumentér ulykken: Tag billeder af skaderne på køretøjerne, skilte, vejrforhold og eventuelle skader på personer. Dette vil hjælpe med at bevise, hvad der skete.

  4. Anmeld skaden: Anmeld trafikulykken til dit forsikringsselskab uanset hvem der har skylden

Hvad kan man få i erstatning efter en trafikulykke

Efter en trafikulykke er der forskellige former for erstatning, som en skadelidt kan være berettiget til. Dette kan omfatte:

  • Lægeudgifter: Dækning af medicinske regninger, herunder lægebesøg, hospitalsindlæggelse, receptpligtig medicin og rehabilitering.

  • Tabt arbejdsfortjeneste og erhvervsevnetab: Erstatning for den indkomst, du har mistet på grund af skaden, herunder løn, bonusser og andre arbejdsrelaterede fordele.

  • Svie og smerte og varigt mén: Godtgørelse for den fysiske smerte og psykiske lidelse, du har lidt som følge af ulykken.

  • Dækning af omkostningerne til reparation eller erstatning af køretøjet og eventuelt anden personlig ejendom, der blev beskadiget i ulykken.

Erstatning ved soloulykke 

Hvis du som fører oplever en soloulykke, er der normalt ikke en anden part at placere ansvaret på (skadevolder). Ikke desto mindre har du stadig mulighed for at søge erstatning for personskade som følge af trafikulykken. Denne erstatning kan f.eks. komme fra din egen private bilforsikring, såfremt du har tegnet førerpladsdækning. Har du i stedet en passager i det forulykkede køretøj, kan du derimod have ret til erstatning gennem din ansvarsforsikring. 

Regler for erstatning ved trafikulykke

FLUGTBILISTER  

Selv i trafikulykker med flugtbilister, hvor man ikke kan finde ud af, hvem ”modparten” er, har du mulighed for erstatning. Der findes en særlig puljeordning, der dækker i disse tilfælde.

PISKESMÆLD

Du vil som udgangspunkt altid have et erstatningskrav, hvis du har fået et piskesmæld (whiplash) eller en anden skade i en trafikulykke. Der er dog flere og flere ansvarsforsikringsselskaber, der er begyndt at afvise dækning, når der er tale om trafikulykker med lav hastighed. Vi mener ikke, at hastigheden for en påkørsel kan stå alene, og at der må foretages en samlet medicinsk vurdering af årsagssammenhængen.

Hvor lang tid tager en sag? 

Varigheden af en erstatningssag efter en trafikulykke kan variere betydeligt afhængigt af mange faktorer, herunder kompleksiteten af ​​sagen og forsikringsselskabets håndtering. Hvis du har fået en alvorlig personskade og måske har påvirket arbejdsevne, kan sagen godt tage flere år.  

Hvem er erstatningspligtig? 

I trafikulykker kan flere parter være erstatningspligtige, herunder føreren, der er ansvarlig for ulykken, og deres forsikringsselskab. Er du eksempelvis passager i en bil som kører galt,  kan du rette dit krav mod føreren af bilen. 

Det er vigtigt at identificere de relevante ansvarlige parter for at sikre, at du kan indgive erstatningskrav hos de korrekte parter og desuden afgøre erstatningens størrelse. 

Hvorvidt skaden skal betragtes som en arbejdsskade er også vigtigt at klarlægge, samt om ulykken evt også dækkes af en ulykkesforsikring. Ulykkesforsikringen dækker ud over dit krav for efter erstatningsansvarsloven, og du kan således få dækket méngrad både af din ulykkesforsikring og fra ansvarsforsikringen for den samme skade.

RETSAGER OM TRAFIKULYKKER

Mange af de retssager inden for trafikulykker, som vi har ført, har vedrørt selve beregningen af erstatningen, herunder spørgsmål om årsagssammenhæng f.eks. i sager med piskesmæld (whiplash). Enkelte sager vedrører også spørgsmålet om såkaldt egen skyld, hvor forsikringsselskaberne næsten altid forsøger at komme uden om at betale ved at sige, at den, der er kommet til skade, har haft en væsentlig skyld i, at skaden skete.

EKSEMPEL PÅ VUNDEN RETSAG

Vi har blandt andet ført en sag for en trafikdræbts efterladte. I sagen var der ikke tvivl om, at afdøde var meget påvirket af alkohol og hash, da han gik ud foran en bil. Bilens fører var uden skyld i trafikulykken. 

Alligevel fandt retten, at afdødes børn skulle have fuld forsørgertabserstatning. I færdselsloven gælder et såkaldt objektivt ansvar, hvilket betyder, at du er berettiget til erstatning, selv hvis det er dig selv, der har forårsaget trafikulykken.  

Vi har stor erfaring med at behandle og føre retssager med krav i forbindelse med trafikulykker.

Hvis du mod forventning ikke opnår nogen erstatning efter din trafikulykke, får du heller ingen regning af os - ingen erstatning ingen regning!    

VI SIDDER KLAR TIL AT TAGE HÅND OM DIN SAG

RING TIL OS PÅ: 71 99 29 29