Patienterstatningen tilpligtet til at anerkende erhvervsevnetab i brystkræftsag

Ankenævnet for Patienterstatningen har ved afgørelse af 18.2.2020 givet vores klient medhold i, at hun er berettiget til erhvervsevnetabserstatning svarende til 20 %.

Patienterstatningen havde fundet, at der ikke forelå et tab. Denne afgørelse påklagede vi den 12.2.2018, og vi har nu 2 år senere (!) endelig fået Ankenævnets ord for, at vores klient er berettiget til en langt større erstatning end den, Patienterstatningen var nået frem til, at hun skulle have.

Da Patienterstatningen traf sin afgørelse forelå der ganske vist ikke et indtrådt tab, men ved at træffe en endelig afgørelse om denne særdeles vigtige erstatningspost tvang Patienterstatningen os til at indbringe afgørelsen for Ankenævnet.

Sagen skal nu tilbage til Patienterstatningen mhp. yderligere udmåling af erstatning.

Spørgsmål til sagen kan rettes til advokat Jakob Fink, der varetager klientens interesser.

Farvel til advokat Mikael Skou Skjoldager og snart velkommen til en ny advokat

Advokat Mikael Skou Skjoldager er stoppet hos os efter mere end 4 gode år.

Mikael har både fagligt og socialt været en stor kapacitet, og vi ønsker ham held og lykke med hans nye job hos Advokatgården i Sorø.

Pr. 1. marts 2020 præsenterer vi en ny advokat hos os.

Vi kan desværre endnu ikke løfte sløret for, hvem der er tale om, men det glæder vi os til snart at fortælle jer om.

3,5 mio. kr. i forlig til klient i sag om erhvervsevnetabserstatning mod pensionsselskab

Vi har bistået en klient i en pensionssag, hvor selskabet efter adskillige års dækning stoppede dækning for tab af erhvervsevne, idet man var af den opfattelse, at erhvervsevnen ikke længere udgjorde mindst 50 %.

Sagen blev forelagt for Ankenævnet for Forsikring, der ikke kunne tage stilling, idet sagen efter nævnets opfattelse krævede bevisførelse i form af vidneforklaringer.

Vi måtte derfor anlægge en retssag, og det lykkedes os desuden at opnå fri proces til vores klient.

Sagen blev forligt få dage før hovedforhandlingen mod betaling af 3,5 mio. til vores klient.

Vi oplever en stigende tendens hos pensionsselskaberne til at foretage overvågning og/eller screening på nettet af oplysninger om dets kunder mhp. at stoppe udbetaling af ydelser.

Lad os slå fast med det samme - forsikringssvindel er uacceptabelt!

Tingene er imidlertid ikke altid sort/hvide, og vi oplever, at flere selskaber stopper ydelser på et i vores optik yderst spinkelt grundlag og ser meget anderledes på sagerne end de kommuner, der har foretaget arbejdsprøvning og eventuelt tilkendt førtidspension.

Spørgsmål kan rettes til advokat Jakob Fink, der har varetaget klientens interesser.

Kroer\Fink Advokater ønsker glædelig jul og godt nytår til alle

Det har været endnu et begivenhedsrigt år, hvor vi har indledt et fast samarbejde med fagforeningerne Socialpædagogernes Landsforbund (SL) og Pharmadanmark.

Vi har ligeledes indledt et fast samarbejde med Dansk Blindesamfund og har samtidig styrket det hidtidige samarbejde med flere andre patientforeninger.

Herudover har vi netop indgået aftaler med et par andre fagforeninger. Dette vil vi løfte sløret for i begyndelsen af det nye år!

I det nye år venter således mange og spændende udfordringer.

Vores kontor har i det forgangne år på vegne af en klient fået medhold i en principiel sag mod Ankenævnet for Patienterstatningen vedrørende beregning af renter i patientskadesager. Dette spørgsmål skal nu prøves i Højesteret, hvor advokat Søren Kroer skal varetage klientens interesser.

Derudover vil der være en lang række andre spændende udfordringer og sager, som vi vil orientere jer om.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske samarbejdspartnere, klienter og modparter en glædelig jul og et godt nytår!

Erstatning for psykisk skade efter mobning på arbejdsplads

Kroer\Fink Advokater har netop afsluttet en sag for en kvinde, som fik en belastningsreaktion på sin arbejdsplads efter længere tids mobning fra den ene virksomhedsejer.

Vi indtrådte i sagen, efter at kvindens fagforening havde nægtet at hjælpe hende. Sagen kunne efter fagforeningens opfattelse hverken vindes mod arbejdsgiver eller mod myndighederne efter arbejdsskadesikringsloven.

Sagen er nu vundet. Både mod arbejdsgiver og derudover blev sagen også anerkendt som en arbejdsskade efter arbejdsskadesikringsloven. Det har sikret kvinden en samlet erstatning på over 3 millioner kroner. 

Vi stævnede arbejdsgiveren, da dennes forsikringsselskab afviste erstatningspligten og årsagssammenhængen. På dette tidspunkt havde både Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og Ankestyrelsen ligeledes afvist sagen som en arbejdsskade.

Under retssagen blev der indhentet en erklæring fra Retslægerådet, som statuerede årsagssammenhæng, og sagen blev på den baggrund forligt med arbejdsgiver, som også blev dømt til at betale sagsomkostninger som den tabende part.

Med erklæringen fra Retslægerådet i hånden blev sagen også anerkendt som arbejdsskade efter arbejdsskadesikringsloven.

På trods af at praksis på området for psykiske arbejdsskader er (for) hård, så viser sagsforløbet, at det med den rette taktik og strategi ikke er umuligt at komme igennem med sådanne krav.

Spørgsmål til sagen kan rettes til advokat Søren Kroer, som har bistået kvinden under sagsforløbet.   

Vundne sager i Ankenævnet for Patienterstatningen

Vi har netop fået medhold i 2 forskellige sager i Ankenævnet for Patienterstatningen.

I 2018 ændrede Ankenævnet for Patienterstatningen kun 12 procent af Patienterstatningens trufne afgørelser.

I 2015, 2016 og 2017 var ændringsprocenten hhv. 13 procent, 13,8 procent og 15 procent. Hertil bemærkes, at procenten er den samlede ændringsprocent - og altså ikke kun ændring til gunst for patienten.

Det er glædeligt, at det med den rette fokus faktisk kan lade sig gøre at få ændret på Patienterstatningens afgørelser, og vi mener, at det i “de rigtige sager” nytter at stille spørgsmålstegn ved de trufne afgørelser, uanset om disse handler om medicinsk årsagssammenhæng, om hvorvidt erfaren specialiststandard har været fulgt, eller om der er tale om erstatningsudmåling.

De to senest vundne sager drejer sig om henholdvis medicinsk årsagssammenhæng (og dermed om en fordobling af ménets størrelse) og om, at erfaren specialiststandard ikke havde været fulgt grundet forsinket diagnosticering af lungekollaps.

Sagerne skal nu tilbage til Patienterstatningen mhp. erstatningsudmåling.

Spørgsmål til sagerne kan stilles til advokat Jakob Fink.

Kroer\Fink Advokater vinder sag om forældelse mod Ankenævnet for Patienterstatningen

Vores klient har ved dom af 27. september 2019 fået medhold i en retssag mod Ankenævnet for Patienterstatningen.

Ankenævnet for Patienterstatningen havde - lige som Patienterstatningen - fundet, at der var indtrådt forældelse i sagen, hvorfor vores klient ikke havde fået prøvet, om der forelå en mulig fejl i forbindelse med diagnosticeringen af hans skade.

Retten fandt det imidlertid ikke godtgjort, at der ved anmeldelsen af patientskaden den 22. maj 2017 var gået mere end 3 år fra det tidspunkt, hvor vores klient vidste eller burde have fået kendskab til den mulige fejl i forbindelse med diagnosticeringen.

Hans eventuelle krav var derfor ikke forældet, hvorfor sagen skulle hjemvises til fornyet behandling.

Dommen er blevet anket til Østre Landsret, hvor advokat Mikael Skou Skjoldager fortsat skal varetage klientens interesser.

Stævningsudkast gav klient 1 mio. kr. i skattefri forsikringsydelse

Vi har netop hjulpet en klient med en forsikringssag over for hendes ulykkesforsikringsselskab, der hverken ville følge en afgørelse eller en efterfølgende vejledende udtalelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring - hvor der i begge tilfælde var vurderet et varigt mén på 50 % som følge af den aktuelle ulykke.

Selskabet havde kun betalt en forsikringsydelse svarende til 12 % mén.

Vi udarbejdede et stævningsudkast og forelagde dette for forsikringsselskabet, der efter kort betænkningstid valgte at anerkende, at man skulle udbetale det fulde beløb på 1.014.444 kr. i skattefri forsikringsydelse til vores klient.

Forsikringsselskabet betalte herudover vores honorar for arbejdet, hvorfor vores klient ikke har fået nogen regning for vores arbejde.

Baggrunden for selskabets anerkendelse var den, at dets egne forsikringsbetingelser klart udtalte, at den vejledende udtalelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring var bindende for selskabet, hvilket selskabet havde overset.

Spørgsmål til sagen kan stilles til advokat Jakob Fink, der har forestået arbejdet for klienten.

Rentedom skal prøves i Højesteret - få rejst dit krav nu

Hvis du har modtaget erstatning i en patientskadesag, giver ny landsretsdom dig sandsynligvis krav på yderligere forrentning af din erstatning/godtgørelse

Vi har den 20. juni 2019 på vores kontor vundet en vigtig retssag om renteberegning i Østre Landsret. 

Dommen slår fast, at patientskademyndighedernes praksis for forrentning af erstatning og godtgørelse i anledning af anerkendte patientskader er forkert. Sagen blev ligeledes vundet i byretten, hvor den lige som for landsretten blev ført af advokat Mikael Skou Skjoldager fra Kroer\Fink Advokater.   

Patientskademyndighederne har haft den fejlagtige opfattelse, at der tidligst skulle beregnes renter fra det tidspunkt, hvor en skade blev anerkendt som omfattet af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. Anerkendelse af en skade sker ofte først 1 år efter, at anmeldelse er sket.

Rentesagen har i også betydning for Erstatningsnævnets rentepraksis for voldsofre.

Ankenævnet for Patienterstatningen har fået 3. instansbevilling hos Procesbevillingsnævnet.

Sagen skal derfor også behandles i Højesteret, men da vi endnu ikke ved, hvor mange år tilbage myndighederne vil genoptage sagerne i, opfordrer vi alle med tidligere anerkendte patientskadesager til at kontakte os allerede nu, så vi kan sikre dit rentekrav bedst muligt.  

Hvis du tidligere har modtaget erstatning/godtgørelse i en patientskadesag, har myndighederne altså efter byrettens og landsrettens dom ikke opgjort dine renter korrekt. 

I den omtalte sag var der tale om renter på mere end 100.000 kr., og i mange sager kan der være tale om meget betydelige beløb i ekstra erstatning.

Kontakt os, hvis vi skal bistå dig med din sag.

 

 

Kroer\Fink Advokater indleder samarbejde med Dansk Blindesamfund

Kroer\Fink Advokater har indgået et samarbejde med Dansk Blindesamfund.

Dansk Blindesamfund er en uafhængig privat medlemsorganisation. Foreningen har ca. 200 medarbejdere fordelt på hovedkontoret i Høje Taastrup, Fuglsangscentret i Fredericia og rundt om i hele landet.

Vi er beærede over, at Dansk Blindesamfund har valgt os som rådgiver for foreningens medlemmer og ser meget frem til at hjælpe medlemmerne med erstatnings- og forsikringsretlige spørgsmål.

https://blind.dk/nyheder/nyt-medlemstilbud-juridisk-raadgivning

Kroer\Fink Advokater udtager stævning på vegne af cirkusartist over for Cirkus Arena

Vi repræsenterer en ukrainsk kvinde i en ansvarssag mod Cirkus Arena i forbindelse med hendes svære tilskadekomst under en forestilling i Danmark.

Der er nu blevet udtaget stævning efter, at der er blevet bevilliget fri proces til sagens førelse ved domstolene.

Nedenfor link til mediernes dækning af sagen.

Spørgsmål til sagen kan rettes til advokat Søren Kroer, der repræsenterer den tilskadekomne kvinde.

https://www.bt.dk/samfund/cirkusartist-laegger-sag-an-mod-cirkus-arena


https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11561778/braekkede-ryggen-og-fire-knogler-i-nakken-cirkusartist-laegger-sag-an-mod-cirkus-arena/

 

Ankenævnet for Patienterstatningen dømt i landsretten i principiel sag

Østre Landsret har netop d.d. afsagt en dom om, hvorvidt vores klient var berettiget til yderligere renter af den erstatning, som hun havde modtaget for erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Dommen fastslår, at den skadelidte har krav på rente efter erstatningsansvarslovens § 16 én måned efter det tidspunkt, hvor det var muligt for patientskademyndighederne at indhente de oplysninger, som var fornødne til at beregne erstatningens størrelse og ikke – som anført af nævnet under sagen – først fra det tidspunkt, hvor der er taget stilling til grundlaget for erstatningen.

Landsretten stadfæster dermed byrettens dom og fastslår, at patientskademyndighedernes praksis for renteberegning er forkert. 

Såfremt du tidligere har modtaget erstatning fra Patienterstatningen eller Ankenævnet, opfordres du dermed til at søge sagen genoptaget.

Spørgsmål til sagen kan rettes til advokat Mikael Skou Skjoldager, som førte sagen for vores klient.

Forsikringsselskab dømt til at anerkende, at trafikulykke havde forårsaget et varigt psykisk mén

Retten på Frederiksberg er den 3. juni 2019 fremkommet med en mundtlig tilkendegivelse om, at vores klient er berettiget til godtgørelse for et varigt psykisk mén, som han har pådraget sig som følge af en ulykke, der fandt sted i 2006.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring havde i sagen vurderet det varige mén til 10 % pga. fysiske gener, hvorfor ansvarsforsikringsselskabet ikke ville udbetale yderligere i sagen.

Der blev udtaget stævning over for ansvarsforsikringsselskabet mhp. at få fastslået, at det varige mén var større pga. pådragne psykiske og kognitive gener.

Sagen blev forelagt for Retslægerådet og blev efterfølgende genforelagt for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, der fastholdt den tidligere vejledende udtalelse, hvorfor man fortsat ikke fandt dokumentation for, at ulykken havde medført et varigt psykisk mén.

Retten på Frederiksberg fandt imidlertid, at ulykken havde forårsaget et varigt psykisk mén på 10 % og tilsidesatte således den vejledende udtalelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Parterne afventer rettens skriftlige dom, hvorfor det endnu er uvist, om denne vil blive anket.

Spørgsmål til sagen kan rettes til advokat Jakob Fink, der førte sagen for vores klient.

Forsikringsselskab dømt til at betale erstatning

Ved dom afsagt den 15. april 2019 fra Københavns Byret blev vores klient tilkendt erstatning for fremtidige udgifter til tandlægebehandling, til dækning af løbende udskiftning af implantater og proteser.

Vores klient havde i en trafikulykke beskadiget sine tænder i en sådan grad, at der havde været behov for at indsætte kroner og implantater. Udgifterne hertil blev betalt af hendes ulykkesforsikring, som dog ikke ville give tilsagn om at dække de fremtidige udgifter til udskiftning af implantaterne mv.

Ansvarsforsikringsselskabet ville heller ikke dække udgifterne og henviste til, at det efter selskabets opfattelse var for tvivlsomt, om der ville blive behov for udskiftningerne.

Vi var ikke enige i, at de fremtidige udgifter ikke kunne kræves betalt, og vi indbragte derfor sagen mod ansvarsforsikringsselskabet for domstolene.

Ved dommen blev ansvarsforsikringsselskabet dømt til at betale det fulde krav. Københavns Byret fandt dermed, at den løbende udgift til udskiftning af bl.a. implantater var en udgift, som kunne kræves betalt efter erstatningsansvarslovens § 1 a, også selvom det ikke med sikkerhed kunne siges, hvornår der ville blive behov for udskiftningerne.

Spørgsmål til sagen kan rettes til advokat Mikael Skou Skjoldager, som førte sagen på vegne af vores klient.