En samling af trøjerne i en god sags tjeneste #fodboldtrøjefredag #støtbørnecancerfonden
Vi søger en advokatsekretær/juridisk assistent.
Vi søger en sød og dygtig kollega.
https://advojob.dk/Vis-stilling.aspx?ID=19338&ProductID=L274372
Glædelig jul og godt nytår!
Vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske klienter, samarbejdspartnere, modparter og alle andre, der måtte læse med, en glædelig jul og et godt nytår.
Vi ser frem til 2024, hvor der venter nye vigtige kampe mod forsikrings- og pensionsselskaberne samt myndighederne.
Københavns Byrets kendelse af 15. december 2023 - delhovedforhandling vedr. erstatningsansvar forårsaget af et legepladsredskab.
I forlængelse af rettens tilkendelsegivelse af 29. november 2023, har Københavns Byret den 15. december 2023 afsagt kendelse, hvorefter B som ejer af et offentligt byrum med faciliteter til ophold, leg og træning, blev pålagt erstatningsansvar for A’s tilskadekomst, der indtrådte ved at han under fangeleg med sine børn løb ind i en tværgående jernstang i hovedhøjde.
Retten fandt, at den omstændighed, at byrummet er indrettet med forskellige redskaber som anvendtes af såvel børnefamilier som motionister i forbindelse med leg, træning mv. indebærer, at der gælder en skærpet ansvarsnorm til indretningen.
Retten lagde herefter vægt på, at der blot 3 måneder forud for A’s tilskadekomst var tilgået B oplysninger om en tilsvarende ulykke som følge af den samme tværgående jernstang, men at man først efter A’s tilskadekomst gjorde en indsats for at bringe de sikkerhedsmæssige forhold i orden ved at justere højden på den tværgående jernstang. Retten fandt herefter, at A havde løftet bevisbyrden for, at indretningen på ulykkestidspunktet ikke var sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Det blev i den sammenhæng tillagt betydning, at jernstangen ikke opfyldte gældende sikkerhedskrav til legepladsredskaber, idet den af B fremlagte rapport vedrørende installationsgennemgang af legepladsredskaber forelå fra et tidspunkt før opsætningen af den pågældende jernstang.
Sagen blev for skadelidte ført af advokat Fadime Ceylan, hvortil spørgsmål kan rettes.
Kroer\Fink Advokater søger en advokatsekretær/juridisk assistent
Kroer\Fink Advokater søger en dygtig advokatsekretær/juridisk assistent til en fuldtidsstilling med tiltrædelse snarest muligt.
Om jobbet
Vi tilbyder derfor et spændende, varieret og alsidigt job, hvor du vil varetage en række praktiske og service-orienterede opgaver sammen med traditionelle advokatsekretær-opgaver.
Vi søger en person, der kan arbejde struktureret og selvstændigt med friststyring og opfølgning, som er udadvendt, ansvarsfuld og serviceminded, og som samtidig er dygtig til at skrive og arbejde med sagsportalen i retssager.
Vi har en travl hverdag med et uformelt arbejdsmiljø, hvor vi lægger stor vægt på kvalitet og tilgængelighed i forhold til kontorets klienter og interessenter i øvrigt.
Kandidater med erfaring inden for erstatningsret- & forsikringsret og/eller med bogholderi vil blive foretrukket.
Om Kroer\Fink Advokater
Kroer\Fink Advokater er et mindre advokatkontor specialiseret i erstatnings- og forsikringsret beliggende på Amager. Kontoret beskæftiger ud over dig 5 advokater, 1 advokatsekretær, 1 sekretærelev og to studentermedhjælpere.
Vi repræsenterer skadelidte i sager mod myndigheder & forsikrings- og pensionsselskaber og samarbejder med en række patient- og fagforeninger.
Du kan læse mere om os på www.kroerfink.dk.
Interesseret?
Har en stilling som advokatsekretær/juridisk assistent hos Kroer\Fink Advokater fanget din interesse, så bedes du venligst sende en ansøgning med CV samt relevante bilag hurtigst muligt og senest den 20. november 2023 til Kroer\Fink Advokater, att. advokat Søren Kroer, Amager Strandvej 158 d, st.th., 2300 København S eller til sk@kroerfink.dk.
Der vil løbende blive afholdt samtaler, når ansøgninger modtages.
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Søren Kroer på telefonnummer 2815 1142.
Patientskade anerkendt af Retten i Esbjerg ved dom af 25. august 2023.
Denne retssag vedrørte et spørgsmål om forsinket diagnose af en hjernetumor, herunder et spørgsmål om, hvorvidt en tidligere diagnose af denne tumor kunne have givet et andet behandlingsforløb.
Sagens nærmere omstændigheder var, at vores klient havde haft nogle neurologiske udfaldssymptomer i 2016 og var set på sygehus og sendt hjem uden specialiseret undersøgelse, eller scanninger.
I 2018 oplevede hun en forværring, og her konstaterede man en meget stor hjernetumor, som herefter medførte forskellige skader i forbindelse med operationen.
Sagens tvist var således:
1. Om man skulle have scannet på baggrund af de symptomer hun havde i 2016
2. Om man kunne have opnået et bedre operativt resultat.
Sagen har været forelagt for Retslægerådet flere gange der vurderede, at der var tale om et såkaldt fejlskøn, da man ikke scannede i 2016. Retslægerådet kunne dog ikke vurdere, om der hermed var sket en forværring af behandlingsmulighederne.
Vi indkaldte herefter den opererende læge til hovedforhandlingen (retssagen), som gav uddybende oplysninger om operation, tumortype, vækst kurver for tumortypen mv., og på den baggrund fandt retten, at begge erstatningsforhold var opfyldt, og at man således ved en optimal behandling i 2016 – kunne have diagnosticeret tumoren og opereret denne med et bedre resultat.
Sagen er nu hjemsendt til patientskademyndighederne til udmåling af erstatning.
Spørgsmål til sagen kan rettes til advokat Søren Kroer der førte sagen.
Erstatning for dødsfald
Patienterstatningen har ved afgørelse af 9. august 2023 truffet erstatningsafgørelse i en tidligere omtalt retssag, som vi har ført og vundet i byretten og landsretten.
Sagen vedrørte en speciel sag, hvor man seponerede en medicinsk behandling med medicin, der skulle forhindre dannelse af blodpropper, og hvor patienten herefter ulykkeligvis døde af en blodprop.
Sagen blev vundet i byretten og anket af Ankenævnet for Patienterstatningen og siden vundet i landsretten. Sagen blev i begge instanser ført af advokat Søren Kroer.
Ankenævnet for Patienterstatningen har nu truffet afgørelse i konsekvens af retssagerne, og vores klient er blevet tilkendt en erstatning på kr. 2.450.000 i erstatning for dødsfaldet.
Spørgsmål til sagen kan rettes til advokat Søren Kroer.
Sag mod Erstatningsnævnet vundet – stop af erstatning for tabt arbejdsfortjeneste
Kroer\Fink Advokater har bistået en socialpædagog med at opnå yderligere erstatning for tabt arbejdsfortjeneste efter en arbejdsskade, hvor socialpædagogen var blevet overfaldet af en beboer på et bosted med en psykisk skade til følge. Socialpædagogen blev sygemeldt efter skaden og opsagt fra sit arbejde. Kommunen havde i en periode udbetalt sygedagpenge men standsede på et tidspunkt udbetalingen, da kommunen vurderede, at socialpædagogen ikke længere var uarbejdsdygtig. Grundlaget for kommunens vurdering var to af kommunen indhentede speciallægeerklæringer, men ikke journalen fra socialpædagogens egen læge. Erstatningsnævnet standsede udbetaling af erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, da nævnet – som kommunen – vurderede, at socialpædagogen ikke længere var uarbejdsdygtig på grund af arbejdsskaden. Arbejdsmarkedets Erhvervssikring havde dog vurderet, at socialpædagogen havde et midlertidig erhvervsevnetab på 35 %, som fortsatte, idet kommunen ikke ville arbejdsprøve socialpædagogen.
Socialpædagogen fik medhold i, at Erstatningsnævnet ikke havde været berettiget til at standse erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, og Erstatningsnævnet skulle genoptage sagen. Dommen er ikke blevet anket og står derfor ved magt.
Sagen er blevet ført af advokat Karen Lund Ravnborg.
Velkommen til Cæcilia
Cæcilia Benfeldt Nielsen er startet som IT-studentermedhjælper hos os d. 7/8-2023.
Cæcilia er igang med sin bachelor i erhvervsøkonomi og informationsteknologi på Copenhagen Business School og skal hjælpe med at varetage vores IT-mæssige opgaver.
Vi er glade for at kunne byde hende velkommen til teamet!
Vundet sag i Ankenævnet for Forsikring
Vi har for nylig på vegne af vores klient fået medhold i en sag, hvor tvisten for nævnet vedrørte, om vores klient havde ansøgt om udbetaling ved tab af erhvervsevne rettidigt i forhold til sin oprindelige pensionsordning, idet selskabet havde afvist dækning med henvisning til, at vores klient ikke havde anmeldt sit krav inden udløbet af anmeldelsesfristen.
Efter en samlet konkret vurdering fandt nævnet, at selskabet, henset til sagens særlige omstændigheder og efter formuleringen af forsikringsbetingelserne, ikke havde været berettiget til at afvise at yde dækning med den begrundelse, at vores klient ikke havde anmeldt sit krav rettidigt, idet selskabet havde fået sådanne oplysninger om vores klients helbredsmæssige situation, at det i denne særlige situation kunne ligestilles med en anmeldelse.
Der forelå i sagen dokumentation for diverse telefoniske samtaler mellem vores klient og selskabet.
Det er glædeligt, at nævnet var enig i, at det på baggrund af telefonsamtalerne må have stået klart for selskabet, at vores klient havde et tydeligt behov for hjælp til anmeldelse mv., og at selskabet var bekendt med, at vores klient meget sandsynligt kunne have et erhvervsevnetab.
Selskabet har accepteret at følge kendelsen, hvorfor sagen nu skal realitetsbehandles.
Kendelsen er trykt som 98.168.
Advokat Jakob Fink har bistået klienten med sagen.
Ansættelse af advokat Fadime Ceylan
Vi er glade for at kunne fortælle, at Fadime Ceylan starter hos os imorgen, den 1. maj, som advokat. ✍
Fadime har arbejdet med personskadeerstatning i adskillige år og har både erfaring med at arbejde på skadelidte-siden og (senest) i forsikringsbranchen.
Fadime vil derfor være en klar forstærkning til vores i forvejen stærke team 🤛
Advokat Søren Kroer udtaler sig til Jyllandsposten i sag om for sent opererede kræftpatienter
Advokat Søren Kroer har udtalt sig til Jyllandsposten i forbindelse med sagen om de 273 for sent opererede kræftpatienter fra mave-tarm kirurgisk afdeling på AUH.
Søren Kroer har her redegjort for muligheden for erstatning til patienterne.
Artiklen, skrevet af Tea Krogh Sørensen og Hanne Fall Nielsen, er g.d. blevet trykt i Jyllandsposten:
“Forsinket kræftoperation er en alvorlig fejl, som i erstatningssystemet skal komme patienten til gode«
For at tilgå artiklen kræves betaling til Jyllandsposten.
Lægemiddelskadesag gav erstatning på 5 mio. kr.
Vi har i en alvorlig lægemiddelskadesag hjulpet en klient med en tragisk bivirkningssag, hvor tilskadekomne var blevet blind efter brug af Panodil.
Vi bistod med en klagesag til Ankenævnet for Patienterstatningen, herunder med udmåling af kravet, og har efter Ankenævnet for Patienterstatningens behandling af sagen fået erstatningsbeløbet væsentligt forhøjet og nået lovens maksimumsgrænse på 5 mio. kr. for lægemiddelskaden.
Spørgsmål til sagen kan rejses til advokat Søren Kroer, der bistod vores klient.
Kroer\Fink Advokater bliver lokal partner i Fremad Amager Elite
Kroer\Fink Advokater har indgået en samarbejdsaftale med Boldklubben Fremad Amager, da vi ønsker at støtte det lokale fodboldhold, som i år kæmper for at forblive i 1. division.
Klubben blev grundlagt i 1910 og er en af de ældste klubber i Danmark.
Vundet sag mod Ankenævnet for Patienterstatningen - "alvorlighedskriteriet" var opfyldt
Kroer\Fink Advokater har på vegne af en klient d.d. fået medhold i en patientskadesag over for Ankenævnet for Patienterstatningen.
Tvisten i sagen var, hvorvidt § 20, stk. 1, nr. 4 i klage- og erstatningsansvarsloven var opfyldt, dvs. hvorvidt en indtrådt hændelig komplikation opfyldte betingelserne for at kunne anerkendes som en patientskade.
Efter denne bestemmelse kan der ydes erstatning og godtgørelse, hvis den indtrådte komplikation er mere sjælden og alvorlig, end klienten skal tåle ift. den grundlidelse, der behandles for.
Ved en operation i 2016 fik vores klient fjernet livmoderen og æggeledere. Ved operationen blev hendes urinblære og urinleder utilsigtet beskadiget.
Sygeforløbet indebar anlæggelse af JJ-kateter, blærekateter, lækage fra blære til vagina, lækage fra urinleder, fisteldannelse med efterfølgende re-operation og behandling.
Retten fandt efter Retslægerådets besvarelse sammenholdt med vores klients forklaring under hovedforhandlingen og sagens lægelige oplysninger det bevist, at der var årsagssammenhæng mellem de komplikationer, der opstod efter operationen i 2016, og de beskrevne gentagende urinvejsinfektioner, hvilke i 2018 medførte en fast ordination af Selexid, samt smerter ved samleje.
Efter en samlet vurdering fandt retten, at vores klients skader og gener, hvoraf enkelte ikke var afhjulpet, var mere omfattende, end hvad hun som patient med rimelighed måtte tåle, under hensyn til skadens alvor sammenholdt med hendes sygdom og helbredstilstand i øvrigt.
Retten har ved vurderingen herunder lagt vægt på, at Retslægerådet ikke havde set sig i stand til at forholde sig til grundlidelsens alvorlighed og herunder oplyse, hvilke gener og forløb der måtte antages at have været, såfremt grundlidelsen ikke var blevet behandlet.
Sagen er blevet skriftligt forberedt af advokat Jakob Fink og er hovedforhandlet i Kbh. Byret af advokatfuldmægtig Amalie Kuniss Kriegbaum.
Det vides endnu ikke, om dommen vil blive anket.
Glædelig jul og godt nytår
Vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske klienter, samarbejdspartnere, modparter og alle andre, der måtte læse med, en glædelig jul og et godt nytår.
Vi ser frem til 2023, hvor der venter nye vigtige kampe mod forsikrings- og pensionsselskaberne samt myndighederne.
Medhold i Østre Landsret i sag mod Ankenævnet for Patienterstatningen om forældelse af patientskadekrav
Østre Landsret har ved dom af 8. december 2022 stadfæstet Retten i Næstveds dom af 22. marts 2022, dvs. givet vores klient medhold i, at hendes erstatningskrav i anledning af en patientskade ikke var forældet.
Vores klient pådrog sig en alvorlig skade i år 2007, som blev anerkendt som en erstatningsberettigende patientskade. Der blev tilkendt erstatning for diverse udgifter samt godtgørelse for svie og smerte og varigt mén, men derimod ikke erstatning for tab af erhvervsevne, da vores klient var i stand til at fortsætte sit arbejde.
Vores klient søgte senere om genoptagelse af sagen, da hun blev bevilget fleksjob af kommunen. Anmodningen om genoptagelse blev modtaget af Patienterstatningen mindre end 10 år efter den sidste afgørelse fra Ankenævnet for Patienterstatningen, men mere end 10 år efter den sidste afgørelse fra Patienterstatningen.
Det følger af klage- og erstatningslovens § 60 b, at 10-årsfristen for anmodning om genoptagelse skal regnes fra den bindende afgørelse i sagen.
Spørgsmålet i sagen var derfor, om den 10-årige forældelsesfrist skulle regnes fra den sidste afgørelse fra Patienterstatningen eller den sidste afgørelse fra Ankenævnet for Patienterstatningen.
Både Patienterstatningen og Ankenævnet for Patienterstatningen vurderede, at den 10-årige forældelsesfrist skulle regnes fra Patienterstatningens sidste afgørelse i den oprindelige sag, og vurderede derfor, at kravet var forældet.
Vores opfattelse var, at den bindende afgørelse i klage- og erstatningslovens § 60 b’s forstand måtte være Ankenævnet for Patienterstatningens sidste afgørelse, og at kravet derfor ikke var forældet.
Retten i Næstveds 3 dommere var enige med os i, at kravet ikke var forældet.
Sagen blev betragtet som principiel, hvilket var baggrunden for at der deltog 3 dommere ved afgørelse af sagen.
Ankenævnet for Patienterstatningen ankede dommen til Østre Landsret, der nu med endnu en 3-0 afgørelse har stadfæstet byrettens afgørelse.
Landsretten fandt, at en naturlig forståelse af ordlyden af og forarbejderne til klage- og erstatningslovens § 60 b førte til, at Ankenævnet for Patienterstatningens afgørelse af 10. november 2011 måtte anses for at være den (seneste) bindende afgørelse om anerkendelse af vores klients patientskade, således at forældelsesfristen i sagen løb fra dette tidspunkt. Der blev herved navnlig lagt vægt på, at Ankenævnet for Patienterstatningen i afgørelsen af 10. november 2011 tiltrådte Patienterstatningens bagvedliggende vurdering i afgørelsen af 30. november 2010, hvorefter der var et ansvarsgrundlag efter klage- og erstatningsloven, og at der i øvrigt var tilkendt erstatning som sket. Da Ankenævnet for Patienterstatningen i stedet kunne have ophævet eller ændret vurderingen af, at vores klient havde lidt en patientskade, måtte ankenævnets afgørelse således anses for en positiv afgørelse i forarbejdernes forstand. Landsretten bemærkede, at ankenævnets afgørelse også efter en sædvanlig forståelse af en administrativ afgørelse måtte anses for bindende.
Sagen er ført af advokat Mikael Skou Skjoldager i begge instanser.
Vundet patientskadesag i Vestre Landsret - fejlskøn førte til ansvar
Vestre Landsret afsagde den 27. oktober 2022 dom i en patienterstatningssag med et ulykkeligt dødsfald med spørgsmålet om, hvorvidt dette dødsfald kunne være undgået.
Sagens nærmere omstændigheder var, at afdøde havde gennemgået et større kræftbehandlingsforløb med flere operationer og efterfølgende var i genoptræning, hvor han modtog blodfortyndende behandling.
I retssagen var der tvist om mobiliseringsgraden, herunder om der var grundlag for at fjerne den blodpropopløsende medicin, hvor det bemærkes, at afdøde døde ca. 3 uger efter, at man stoppede med behandlingen med medicin.
Retslægerådet vurderede, at der var tale om et såkaldt fejlskøn, da man seponerede behandlingen med Innohep (blodpropopløsende medicin), og at det kunne have været medvirkende årsag til, at han afgik ved døden.
Ud fra denne vurdering og på grund af den nære tidsmæssige sammenhæng fandt landsrettens flertal, at der var tale om en patientskade, idet man ikke skulle have seponeret behandlingen med den blodpropopløsende medicin, og at der var tilstrækkelig årsagssammenhæng således, at dødsfaldet kunne være undgået, hvis ikke man var stoppet med behandlingen.
Byretsdommen blev dermed stadfæstet.
Spørgsmål til sagen kan rettes til advokat Søren Kroer, der førte sagen for afdødes familie.
Velkommen til Bettina
Bettina Abildskov Nielsen er den 15.11.2022 startet hos os i en stilling som advokatsekretær.
Bettina har cirka 20 års erfaring i at arbejde med personskadeerstatning, og vi er meget glade for, at hun har valgt at tilslutte sig vores team, da vi anser hende for at være en markant tilføjelse til vores i forvejen stærke team.
A-KASSELEDER I FAGFORENING BORTVIST PGA VIDEREGIVELSE AF PERSONLIGE OPLYSNINGER TIL FAMILIE IFM. HJEMSENDELSE TIL HJEMMEARBEJDE UNDER CORONANEDLUKNING - UBERETTIGET
A-kasselederen var af sin arbejdsgiver - en fagforening - blevet hjemsendt til hjemmearbejde under coronan-edlukningen uden, at arbejdsgiver i øvrigt havde iværksat særlige foranstaltninger for at sikre, at A-kasselederen kunne udføre sit arbejde, herunder telefonsamtaler med fagforeningens medlemmer i fortrolighed.
Under en telefonsamtale med et medlem, havde A-kasselederen på et tidspunkt en ophedet samtale med et medlem. A-kasselederens ægtefælle overhørte samtalen og ud fra denne, vidste ægtefællen hvem, det var, A-kasselederen talte med, idet ægtefællen var kollega med medlemmet.
Efter samtalen fik A-kasselederen ikke lagt ordentligt på, og medlemmet hørte herefter, at A-kasselederen og ægtefællen talte om medlemmets personlige oplysninger, ligesom medlemmet blev beskrevet i negative vendinger.
Parterne var uenige om, hvorvidt det var ægtefællen eller A-kasselederen, der havde ytret sig om medlemmets personlige oplysninger, men uanset blev A-kasselederen bortvist med den begrundelse, at A-kasselederen havde brudt sin tavshedspligt ved at videregive personlige oplysninger om et medlem til sin ægtefælle. Idet situationen var med til at sætte fagforeningens ry og rygte over styr, vurderede fagforeningen, at situationen var så alvorlig, at en bortvisning var på sin plads.
Vi tog sagen til mæglingsmand, der i sin henstilling vurderede, at bortvisningen var uberettiget, men at en afskedigelse, begrundet i at fagforeningens ry og rygte havde lidt skade, var saglig. Mæglingsmanden henstillede til arbejdsgiver at betale 9 måneders løn (6 måneders opsigelsesvarsel og 3 måneders fratrædelsesgodtgørelse, jf. funktionærlovens p. 2a.).
Henstillingen er ikke begrundet, men det er vores opfattelse, at det vægtede højt i vurderingen af sagligheden af bortvisningen, at A-kasselederen var hjemsendt under corona, uden at arbejdsgiver i øvrigt havde sørget for særlige foranstaltninger, så arbejdet faktisk kunne udføres som ønsket. A-kasselederen havde med andre ord ikke groft misligholdt sine ansættelsesretlige forpligtelser, heller ikke hvis det blev lagt til grund, at A-kasselederen efter samtalen havde videregivet personlige oplysninger i den efterfølgende samtale med ægtefællen.
Sagen blev ført af advokat Karen Lund Ravnborg, hvortil eventuelle spørgsmål kan rettes.